Skåne är en intressant plats. Alltså finns det såklart många andra poddar än Biblioteket i Rebbetuaröd (jo, jag vet, det är lite otänkbart, men vi har faktiskt lite konkurrenter). Här är en liten lista på 10 stycken populära poddar, med anknytning till Skåne.

1. P3 Dokumentär: Malmö Motståndet

Malmö Motståndet är en dokumentärserie från Sveriges Radio som handlar om den ökande våldsamheten i Malmö under 2010-talet. Serien är skapad av journalisten Joakim Palmkvist och sändes första gången 2018.

2. P3 Dokumentär: Spår

Spår är en annan dokumentärserie från Sveriges Radio som handlar om ouppklarade brott och försvinnanden i Skåne. Serien är skapad av Anton Berg och Martin Johnson och har sänts sedan 2015.

3. Kulturrådet

Kulturrådet är en podcast från Region Skåne som handlar om kultur i Skåne. I varje avsnitt intervjuar programledaren olika personer inom kultursektorn i regionen. Podcasten har sänts sedan 2019.

4. Skånsk Historia

Skånsk Historia är en podcast som handlar om historiska händelser i Skåne. Serien är skapad av historikern Anders Johnson och har sänts sedan 2018.

5. Politik i Skåne

Politik i Skåne är en podcast som handlar om politiska frågor i regionen. Serien är skapad av journalisten Anna Björklund och politikern Lars-Ingvar Ljungman och har sänts sedan 2017.

6. Kulturpodden

Kulturpodden är en podcast från Sydsvenskan som handlar om kultur i Skåne och Danmark. I varje avsnitt intervjuar programledaren olika personer inom kultursektorn i regionen.

7. Skånska Dagbladets Kulturpodd

Skånska Dagbladets Kulturpodd är en podcast som handlar om kultur i Skåne och Danmark. I varje avsnitt intervjuar programledaren olika personer inom kultursektorn i regionen.

8. Skånepodden

Skånepodden är en podcast från Sydsvenskan som handlar om nyheter, politik och samhällsfrågor i Skåne.

9. Malmö Nöjesguidens Podcast

Malmö Nöjesguidens Podcast är en podcast som handlar om nöjeslivet i Malmö och Skåne.

10. Gräv bort Skåne!

Görs av Sydsvenskan och handlar om kultur och samhällsfrågor i Skåne och världen. Programledarna på Sydsvenskans kulturredaktion diskuterar aktuella ämnen och gräver fram nyheter som inte alltid syns på ytan. Podden har en längd på cirka 58 minuter per avsnitt och släpps varje vecka.

Känner du till fler poddar? Säg gärna till!